Årets bevillinger i statistik
I 2024 modtog Volt 23 ansøgninger af høj kvalitet. 8 projekter modtog støtte, svarende til 35% af de indsendte ansøgninger. I alt blev der 321 523 euro, hvilket svarer til 35% af det samlede ansøgte beløb på 922 150 euro. De enkelte bevillinger varierede i størrelsen 13.911 euro til 70.000 euro.
Geografisk fordeling
Danmark og Sverige har de fleste bevilgede projekter (hver 7), efterfulgt af Norge (7), Finland (5) og Island (5). Grønland og Færøerne er også godt repræsenteret, men i mindre antal. Åland har kun 1 bevilget projekt, og Nordkalotten har 2 deltagere.
Køn og deltagelse
Kønsfordelingen har en estimeret lille overvægt af mænd/drenge med 537 bevilgede mod 532 for kvinder/piger. Der er også en lille andel uspecificerede køn (71 for de bevilgede projekter).
Aldersfordeling
Ungdommen (16-25 år) er den primære målgruppe, og det stemmer overens med ansøgningerne, da de udgør en betydelig del af de bevilgede projekter, med 7 projekter for 20-25-årige og 6 projekter for 16-19 årige. Der er også deltagelse fra yngre aldersgrupper (0-15 år), men de udgør en mindre andel af de bevilgede projekter.
Kunstarter/aktiviteter
Musik (4 bevilgede projekter), kulturarv og mangdisciplinært (3 bevilgede projekter hver) er de mest dominerende kunstarter.
Workshops er den mest udbredte aktivitet (8 projekter), efterfulgt af møder og produktionsprojekter.
Sprog/kommunikation
De anvendte sprog i de bevilgede projekter varierer, med engelsk og svensk som de mest anvendte (henholdsvis 18 og 14 projekter). Der er også en vis vægt på de nordiske sprog, med dansk (13), finsk (11), og norsk (15) som vigtige kommunikationssprog. Det tyder på, at der er en bevidsthed om at fremme de nordiske sprog i både indhold og produktion.
Fremme af nordisk samarbejde
Antallet af deltagere i de bevilgede projekter er imponerende, med 36 128 deltagere, hvoraf størstedelen er fra Island (35 206), hvilket tyder på en stærk nordisk tilstedeværelse i disse projekter. Det skal dog nævnes at det islandske deltagerantal stammer fra ét enkelt islandsk projekt og er et estimeret antal fra ansøgerens side. Årets tal understøtter Volt-programmets mål om at fremme nordisk møde og samarbejde gennem kulturelle aktiviteter.